miercuri, 30 aprilie 2008

Cosmo s-a inchis

Ziarul Financiar si Cotidianul anunta un deznodamant previzibil de ceva vreme - Primex, proprietarul lanturilor de magazine Cosmo si Teknosa, a intrat in faliment.
Mentinerea pe foarte concurentiala piata a electronicelor si electrocasnicelor presupune acum investitii foarte mari.
Si nu oricine mai are acum resurse.

vineri, 25 aprilie 2008

Suntem primii!!!

Urrrrrrrrra! De data asta suntem primii. Nimeni nu ne poate opri...
Numai ca am gresit topul. Din pacate, suntem locul I la ....poluare.

Conform datelor din 2005(asadar astia chiar vor sa ne fure locul cu date de acum 3 ani :)) ) Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana.
Principala sursa de poluare - traficul rutier.

joi, 24 aprilie 2008

Scoala de intreprinzatori

Am citit un articol interesant in Business Magazin despre Rompetrol, privita de aceasta data ca un incubator in care au fost creati cativa oameni de afaceri cu business-uri performante.
Mi-a placut ce a spus Dinu Patriciu - “Un manager care crede ca businessul sta in cifre si excel-uri va ramane un bun manager, dar nu va fi niciodata un lider, iar afacerile le fac liderii si managerii sunt angajatii lor”.
Multe dintre povestile din articol se incadreaza in clasicul "spin-off" din manualele de management - unii dintre angajatii performanti isi creaza propriile companii si se transforma in intreprinzatori, in timp lucrand si pentru alti clienti.
"Daca ne uitam cu atentie la cum a evoluat societatea, vom vedea ca acum corporatia este celula de baza a societatii, nu familia, cum era odata. Iti petreci in corporatie mult mai mult timp si consumi mult mai multa energie decat in familie si incepi sa traiesti in ritmul corporatiei din care faci parte; e clanul, tribul, satul - inlocuit de corporatie in societatea moderna. Romanii inca nu au aceasta mentalitate; ei spun: "lucrez la..." in timp ce anglo-saxonii spun "i am with this company".

marți, 15 aprilie 2008

Pariuri pe Romania la Euro 2008

DailyBusiness anunta pariul Flamingo contra nationalei - retailerul a anuntat ca daca Romania va castiga Campionatul European de Fotbal atunci va returna banii celor care au cumparat LCD-uri, plasme si proiectoare pana la 17iunie.
Interesant mod de promovare, dar totusi sa fim realisti. Sansele sa castigam Euro 2008 sunt destul de mici.

Oricum, astept sa vad promovarea aditionala a acestei actiuni.

Hai Romania!

luni, 14 aprilie 2008

Biblia vanzarilor... pe jumatate

Dupa multe batalii... am incheiat in acest week-end razboiul cu volumul scris de Jeffrey Gitomer - Biblia vanzarilor.
Desi are un nume care nu te lasa indiferent, prima jumatate a cartii m-a terminat de plictiseala. Nu ma atragea cu nimic, deci reclama care i se facuse in Ro odata cu vizita lui Jeffrey parea nejustificata.
In plus, echipa care a tradus-o in romana avea o versiune veche sau lucrurile stau cu totul altfel in SUA(greu de crezut) pentru ca am intalnit de mai multe ori formulari de genul "asculta in masina o caseta", "incepe si foloseste un program de gestiune a contactelor", "caseta video", "incepe chiar acum sa folosesti e-mailul" etc
Cartea poate fi parcursa rapid - textul este simplu, frazele scurte, capitolele de dimensiuni reduse.
Recomandarile lui Jeffrey pot fi puse in practica imediat.
Chiar imi place tipul asta - este carismatic si incearca sa se diferentieze tot timpul(chiar si camasa rosie pe care o poarta la prezentari).

Dupa parerea lui Mr. Gitomer ingredientele de baza pentru un vanzator de succes sunt increderea in sine, gandirea pozitiva si ...umorul.
Am vazut si un filmulet pe you tube, in care vedem inca o data cum isi castiga banii...
P.S. Pentru multi este un lucru clar dar totusi... fiecare dintre noi vinde si cumpara ceva in orice moment. Sa il respectam pe vanzator este una dintre regulile de bun simt. Mai ales ca in momentul urmator noi vom fi aceasta pozitie...