vineri, 25 iulie 2008

Guerilla brokers

Am citit in Capital ca la Bursa din Karachi(Pakistan)(capitalizare 53 mld USD!), din cauza scaderii drastice din ultimele luni, protestatarii au patruns in sediul bursei si s-au luat la bataie cu brokerii :)

Inteleg ca acolo brokerii nu trebuie doar sa cunoasca analiza fundamentala si analiza tehnica ci au nevoie de antrenamente de karate, box etc.

Plus ca probabil nu mai au nevoie de antrenamente la sala pentru intretinere.

miercuri, 23 iulie 2008

Vorbele distrug tot?

Intimacy - Un film interesant despre viata dubla a doi oameni, fugind de realitate.
Relatia dintre ei nu presupune vreun fel de comunicare verbala. Atunci cand el incearca sa iasa din acest "joc" si doreste mai mult totul pare sa se distruga.
Se despart? Se casatoresc(varianta americana)?
P.S. Nu e genul de film pe care sa il urmaresti la cinema cu prietenii si o galeata de popcorn. E un film de joi, pe ploaie, cand vrei sa iti folosesti mai mult materia cenusie. Maine e joi :)

marți, 22 iulie 2008

Tomorrow - the monster is in Romania!

Maine Metallica concerteaza in Romania:


Un coleg de facultate mi-a spus in '99 cand au concertat si a avut restanta la mate ca e o ocazie unica in viata.
Din fericire au revenit.

Enjoy!

vineri, 18 iulie 2008

Sinatra - a fost sau n-a fost?

Un documentar bun despre Frank"The Voice" Sinatra si legaturile lui cu Mafia.
A fost aseara la TVR1 - Sinatra, un star al penumbrelor(Sinatra: Dark Star, 2005).

joi, 17 iulie 2008

marți, 15 iulie 2008

Castravetii bulgarilor


A doua oara, de data asta la Sunny Beach, am decis sa testam daca bulgarii au castravetii si hotelurile mai bune decat la noi.
Impresia mea este ca deocamdata au castigat.

Modelul de business este unul diferit - daca la noi turismul se face in mare parte pentru romani, care se deplaseaza la sfarsit de saptamana cu autoturismul, la ei turistii sosesc cu avionul direct pe litoral. In plus sunt foarte multi straini din cei cu "pedigree"(a se citi buzunare mari)(englezi, nemti, rusi).
Daca vrei sa nu mai cheltui nimic fata de banii pe care i-ai dat pe bilet, nu e nici o problema - stai la piscina si te bucuri de bucatele restaurantului hotelului.
Statiunea este mai mare decat Golden Sands si in continuare se construieste foarte mult - hoteluri de 4 si 5 stele mai aproape de plaja dar si de 3 stele mai departe.
Fiecare cladire tinde sa aiba o arhitectura diferita, clasicele hoteluri comuniste(blocuri inalte) fiind aproape disparute. Pentru cine e nostalgic, la capatul statiunii spre Nessebar exista hotelul Europa. Pare neatins de vreo 20 de ani :))

La 4-5km se afla Nessebar, un orasel vestit pentru partea veche aflata pe ruinele unei asezari tracice. Legatura cu uscatul se face printr-o bucatica de pamant lata de vreo 10m. Orasul este declarat patrimoniu UNESCO. Stradute inguste, priveliste magnifica catre mare, plimbare pe faleza, restaurante care servesc specialitati marine... pentru restul trebuie sa mergeti acolo, merita.

Nu stiu cum se intampla dar drumul catre Sunny Beach/Albena/Golden Sands nu este deloc aglomerat, mergi constant cu o viteza corespunzatoare, plaja este libera. Asta in comparatie cu litoralul de la noi unde te inghesui si pe plaja si pe drum.

Anul asta camera foto a scapat si ea din Bulgaria, asa ca pot atasa cateva poze.

Gardu' si leopardu'

George Butunoiu, ale carui articole le citesc de obicei cu interes, are un editorial in Capital despre diferenta dintre imaginea promovata si realitatea mediului de lucru in companii.
Conform lui, in toate companiile se intampla aceleasi fenomene negative, iar cautarea acelui loc de munca din manualele MBA este doar o utopie.
Poate ar trebui mentionat si ca aceste fenomene negative exista in toate companiile la nivel global, insa frecventa si intensitatea lor scad pe masura evolutiei mediului economic.
Intr-un fel se petreceau lucrurile in perioada capitalismului salbatic(Romania anilor '90, SUA anilor 1900) si altfel trebuie sa fie acum.

vineri, 4 iulie 2008

Alive. Despre supravietuire

Cineva mi-a spus acum ceva timp despre un film bazat pe experienta supravietuitorilor accidentului aviatic din Anzi in 1972.
L-am cautat si aseara l-am vazut - Alive. Un film despre rezistenta umana in conditii aproape imposibile. Si totusi o mana de oameni au supravietuit in conditii extreme cateva zeci de zile.
Nici unul dintre noi nu stie cat de departe va merge pentru a supravietui intr-o intamplare care se poate termina tragic.

"Alive" ne arata ca este posibil.