joi, 11 decembrie 2008

La Cluuj

Indicatori “macro” – Bucuresti – Cluj – aprox 450km(pe Valea Oltului).

Timp: peste 10 ore(vreme de toamna). Iesirea din Bucuresti 2 ore(era 1 Decembrie si lumea fugea de votare)

Vazut intr-un week-end, Clujul pare un oras curat, fara cersetori si caini vagabonzi. Este o aventura sa gasesti parcare si sunt curios ce se intampla in timpul saptamanii.

Orasul a fost impodobit cu luminite in special pe strada pietonala.

Si totusi de ce naiba am mers iarna sa vad acest oras?

  1. Gradina Botanica – chiar si atunci cand nu e inverzita merita sa o vezi
  2. Cheile Turzii – unul dintre locurile din Romania unde m-as intoarce mereu cu placere. Accesul in aceasta perioada e destul de dificil, noroc cu GPS-ul Mio. Treci peste ramasitele autostrazii(sau santierul in lucru n-am inteles exact) si mergi pe niste coclauri. Ajungi la un sat in care o biserica e vopsita in galben si alta in albastru(suporteri PNL poate?) apoi rupi masina inca putin si ai ajuns. Peisaj romanesc: cabana in paragina, nici un indicator. Si apoi...uiti de toate astea. Merita tot efortul
  3. Salina de la Turda – usor de gasit, inclusiv pe net. Cobori vreo 10 etaje si ajungi pe o suprafata cam cat un teren de fotbal. Pont: se spune ca este foarte sanatos sa stai intr-o macar o ora intr-o astfel de salina.

Inca un posibil obiectiv pentru indrazneti – unitatile de alimentatie publica(ce pompos!) de pe Dealul Negru. Cica aici sunt cei mai buni mici din sudul Romaniei. Nu incercati altceva, nu si-au facut mana decat cu micii.

P.S. Astept cu interes sa se construiasca odata minunatia aia de autostrada. Sa nu mai fac zeci de kilometri in spatele unui camion si sa ajung intr-un interval normal de 4-5 ore de la Bucuresti.