luni, 9 martie 2009

La supermarket - smecherii ca la piata

Azi am citit in Banii Nostri un articol despre cum sa te feresti de tepele din supermarket.
Mi-am amintit de un incident de saptamana trecuta.
S-a petrecut la un supermarket cu logo galben.
Am mers si am luat 12 cutii de iaurt. Era o semnalizare - pret normal 1.20 lei, pret promotie 0.65lei. Ajung la casa, vad ca nu am discount si vreau sa intreb de ce.
Merg cu una dintre vanzatoare la locul faptei. Tipa foarte senina imi spune ca probabil promotia a expirat, ia anuntul si imi spune ca daca vreau imi da banii inapoi.

Am invata lectia, decid sa plec acasa. Cand ajung vad ca schema s-a repetat pentru orez. Pret la raft 5 lei, pret pe bon 7lei. Doar 2 lei, insa inseamna 40% diferenta.

Astfel de lucruri nu te omoara la portofel dar te enerveaza.
Mi se pare ca smecheriile din piata traditionala(cantarul, produsele mai stricate amestecate cu cele bune, umflarea pepenilor cu apa etc) n-au disparut ci s-au modernizat.
Se pacaleste acum cu scannerul de coduri de bare.

joi, 5 martie 2009

RBS - renasterea

Evident, partea cu renasterea era o gluma. Scriam acum ceva timp despre RBS si sosirea lor in Romania. Acum citesc in presa ca fostul sef vrea sa plece din tara, ca au angajat un consultant sa vanda operatiunile din Europa de Est etc.

Baietii care au vandut ABN Amro cred ca ranjesc si mai tare acum.

marți, 3 martie 2009

Pozitiv la romantism

Cunoscuta matusa din Germania mi-a adus si mie saptamana asta filmul The Reader, in rolul principal fiind "titanica" Kate Winslet.
Pentru cei care au dubii in privinta partenerei, filmul reprezinta unul dintre mijloacele prin care o pot testa pozitiv de romantism.

Il consider unul dintre cele mai bune filme de anul acesta.

P.S. Am facut deja testul la birou si trei doamne au demonstrat ca nu au consumat acest ingredient - romantism - in ultimele luni.