marți, 24 noiembrie 2009

Total anihilation

Inainte de alegerile din 22Nov a.c. eram indecis: Crin sau Traian? Nici prin gand nu mi-a trecut sa votez cei trei trandafiri(Geoana, Vanghelie, Iliescu).
S-au facut foarte multe greseli in ultimii 20 de ani dar de ce naiba am incerca sa le repetam? Vreau sa merg inainte, stiu ca vor fi foarte multe erori si destul de putine lucruri bune dar asta e Romania. Orice lucru bun care s-a facut cred ca a fost insotit de 5 magarii.
Desi ma doare, sunt realist si accept acest lucru.

Mi-a placut de Crin. Suflu nou, politician de viitor.
Dar ca de obicei in Romania, "stanga"(politicieni bogati ascunsi sub masca populismului, cu reforme in pas de melc, lipici la tarani si oameni mai putin educati) este un bloc puternic, in timp ce "dreapta"(politicieni bogati dar care au o disponibilitate mai mare pentru schimbari fata de "stanga", cu un electorat care nu este atat de usor de cumparat cu galeti) este foarte faramitata.
Daca n-ar fi fost asa, probabil ca reprezentantul "dreptei" ar fi iesit din primul tur castigator.

Pe scena au ramas acum old-school boys(Iliescu, Nastase, Vanghelie) si reprezentantul lor vs Basescu si the new kids in town(EBA, Udrea, Blaga etc).
E adevarat, mare parte din persoanele de decizie implicate sunt formate in comunism. Toti, indiferent ca sunt de "stanga" sau "dreapta".

Si totusi, Basescu apare ca unul care trage Romania in directia corecta. O taraste, mai face pasi inapoi, ocoluri, dar directia e buna.
Este inconjurat si el de corupti si profitori dar impresia mea este ca ii controleaza mai bine.

Astazi, pare ca 70% din clasa politica este impotriva lui Traian Basescu.
Nu stiu cum sta situatia si in ceea ce priveste electoratul, dar marinarul pare ca este aproape de infrangere.
Coalitia PSD-PNL mi se pare doar facuta pentru eliminarea lui Basescu, urmand ca apoi inca un razboi sa inceapa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu