vineri, 4 iunie 2010

Sa protejam mesterii populari!

Secolul XXI in aproape toata lumea.
In Romania doar o zi de vineri.
2 mesteri populari lucreaza: unul foloseste o butelie si un furtun pentru a incalzi putina smoala. Celalalt, cu un fier folosit probabil si de bunicul sau in 1900 si ceva, niveleaza materialul incalzit de primul.
Un spectacol uimitor pe care il urmaresc doar 4 spectatori.
Unde sunt strainii care sa faca poze in rafale?!

De ce nu vrea nimeni sa promoveze ca atractie turistica repararea drumurilor?
Pe podul din apropierea hotelului Carol, muncitorii incearca sa biruiasca cei 20m de asfalt de vreo luna. Astazi am vazut si de ce - metoda foloseste unelte din anii 1950(cred). Unul incalzeste cu butelia niste smoala iar al doilea o niveleaza cu un fier. Alti 4 stau degeaba si se uita la ei. Ori o freaca ori munca asta e deosebit de obositoare si e nevoie de 3 schimburi.

Viata merge inainte. La noi cu pasi mai mici.
Mi-a si fost teama - daca ma intreba unul dintre muncitori unde ma grabesc? Paciencia

2 comentarii:

  1. Probabil ca in licitatia pentru lucrarea aia aveau alocate 7 zile de lucru si munceau in reluare sa le iasa la numar, cum altfel ar mai putea patronul sa isi permita masinile de lux din garaj????La rusi soselele se asfalteaza peste noapte, treci dimineata si zici "ia uite astia au asfaltat soseaua..." Au si ei defectele lor, si spaga e in floare si la ei, dar macar se face si treaba...

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e problema - oamenii vor si sa faca o gramada de bani dar si sa nu isi faca treaba. E o lacomie mai mare decat la rusi probabil :)

    RăspundețiȘtergere