joi, 24 aprilie 2008

Scoala de intreprinzatori

Am citit un articol interesant in Business Magazin despre Rompetrol, privita de aceasta data ca un incubator in care au fost creati cativa oameni de afaceri cu business-uri performante.
Mi-a placut ce a spus Dinu Patriciu - “Un manager care crede ca businessul sta in cifre si excel-uri va ramane un bun manager, dar nu va fi niciodata un lider, iar afacerile le fac liderii si managerii sunt angajatii lor”.
Multe dintre povestile din articol se incadreaza in clasicul "spin-off" din manualele de management - unii dintre angajatii performanti isi creaza propriile companii si se transforma in intreprinzatori, in timp lucrand si pentru alti clienti.
"Daca ne uitam cu atentie la cum a evoluat societatea, vom vedea ca acum corporatia este celula de baza a societatii, nu familia, cum era odata. Iti petreci in corporatie mult mai mult timp si consumi mult mai multa energie decat in familie si incepi sa traiesti in ritmul corporatiei din care faci parte; e clanul, tribul, satul - inlocuit de corporatie in societatea moderna. Romanii inca nu au aceasta mentalitate; ei spun: "lucrez la..." in timp ce anglo-saxonii spun "i am with this company".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu