miercuri, 14 mai 2008

Consilier de urgenta - CNA se poate sesiza?

Cu un target asemanator celui vizat de berea patronilor postului, National TV continua seria showurilor "populare" - acum Consilier de urgenta.
Impachetata elegant - "Tema acestei emisiuni este consilierea conflictelor familiare sau de cuplu prin intermediul unui psiholog. Emisiunea va cuprinde: Prezentarea familiei - prezentarea psihologului - monitorizarea familiei - soluţionarea problemelor prin implementarea unor principii de terapie familiară - reorganizarea mediului familiar prin aplicarea regulilor recomandate de psiholog"(sursa Port.ro) - astfel incat sa aiba un asa zis mesaj educativ, emisiunea prezinta tot ce poate fi mai urat in relatiile familiale - umilirea copiilor de catre parinti, injuraturi, certuri, betii etc.

Ma indoiesc ca cineva crede ca lucrurile se vor schimba dupa cele cateva ore petrecute de psiholog in randul familiei.
Tot ce se vrea este cresterea audientei prin promovarea scandalului si mizeriei, mizand pe interesul telespectatorilor target pentru lucrurile de acest gen(scandaluri, violenta, mizerie, stiri de la ora 5 etc).


5 comentarii:

  1. de accord cu tine..dar acum ca tu lucrezi in marketing... ce propui?.. legea banului spune ca dai clientului ce-si doreste... ori din moment ce maj oamenilor, care au atata timp liber sa se uite la televizor la orele la care se difuzeaza astfel de emisiuni sunt fascinati de cum se injura vecinii... sa nu le dai ce-si doresc?.. educarea publicului o poate face doar televiziunea nationala... si nu pot sa zic ca nu incearca... dar.. nu prea are ecou
    acum sunt curioasa..care ar fi sesizarea la CNA? atentie se difuzeaza emisiuni de prost gust?.. eu zic sa te relaxezi... si sa schimbi canalul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaaaaa! Telecomanda! Vestitul "daca nu iti convine schimba canalul"! Ce propun? Sa incercam fiecare sa evoluam astfel incat sa dispara treptat astfel de aberatii. Si nu televiziunea nationala te educa ci societatea. Iar in audiovizual asta egal CNA.

    RăspundețiȘtergere
  3. mai.. si eu propun sa evoluam...dar nu crezi ca e o idee utopica?.. nu poti sa educi cu sila.. si nici sa impiedici emisiunile de genul asta sa apara.. pentru ca gustul in materie de emisiuni e o chestie subiectiva... poti sa lasi posibilitatea de alegere, ceea ce exista deja, mai mult sau mai putin, dar sa-si impuna punctu de vedere cineva anume sau o comisie asupra emisiunile de la posturile comerciale.. ne-ar trimite inapoi in comunism. iar educatia cum se face in cazul asta? punand etichete? uitate la manele.. sunt blamate pe toate posturile...dar sunt totusi preferatele celor care se uita la programele pe care tu le critici,ori daca nu au reusit sa le scoata maneau din cap crezi ca in cazul emisiunilor proaste ar fi altfel?

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar este o emisiune socanta....

    Insa este PRIMA emisie din Romania care arata adevarul, acela de care noi atat de mult ne ferim si pe care incercam cu orice pret sa il cosmetizam. Din cate am inteles eu, consilierul sta cu oamenii aia cam 7-8 zile, deci timp ar fi sa se scimbe ceva.

    Oricum,nu este vorba de rating, ci de curajul de a arata uratenia si scranavia unora. Se ridica o oglinda cu reflexie puternica in fata publicului prin aceasta emisiune. ni se arata "asa nu". si ni se arata socant si puternic, uneori.

    Ne este teama de ce vedem? sau poate gasim in noi puterea de a nu perpetua aceste practici?

    Este ca la teatru. Acelasi principiu. Vezi pe scena ceva ce te marcheaza, iesi din sala si iti spui tie (si poate si persoanei de langa tine), "eu/noi nu vom face asa". Sau, daca exemplu este pozitiv, poate iti vei spune: "voi incerca si eu sa fiu astfel...."

    Nu credeti?

    Este usor sa aruncam vorbe grele. Haideti sa privim si partea plina a paharului si sa incercam sa fim mai buni.

    Eu asa privesc lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  5. As avea totusi curaj sa mizez pe ceva: o buna parte din cei care urmaresc show-ul ar zice - Ia uite fa nevasta ce fac astia! Peste ceva timp vor da pe gat o cinzeaca si bat la ea!
    Dar e bine ca o parte invata sa nu faca asta.

    RăspundețiȘtergere