luni, 5 mai 2008

Sambata la...Sambata


Mda...stiu... slabut jocul de cuvinte dar cam atat mi-a iesit dupa relaxarea de Paste.
Hristos a inviat!

Minivacanta de Paste am petrecut-o la Sambata de Sus, la Poiana Izvorului. Am ajuns dupa un periplu pe Valea Oltului, un drum frumos pe care am petrecut 5h30'.

La poalele Muntilor Fagaras, intr-un decor demn de o carte postala se afla pensiunea Poiana Izvorului. Este refugiul perfect cand vrei sa te relaxezi departe de zgomotul masinilor, claxoane, muzica cu multi decibeli si alte asemenea beneficii ale civilizatiei urbane.
Ce ofera in schimb regiunea? Aer curat, liniste, peisaje care bucura ochii. Inca este o zona care nu a fost cucerita complet de om, asa cum este Valea Prahovei.

Arhitectura manastirii Sambata este deosebita, in stil brancovenesc. Te poti plimba prin padure si la aproximativ 1km, accesibila si cu automobilul, este pastravaria Floarea Reginei

Pentru cei care vor mai mult, la vreo 40km incepe Transfagarasanul, inchis in aceasta perioada. Noi am urcat pana la Balea Cascada(doar 4grade Celsius in zona si pe langa sosea era zapada)

P.S.
1.Atentie... un magazin de produse alimentare se afla la vreo 10km de pensiune :)

2.Pagina web a pensiunilor din zona - aici.



2 comentarii:

  1. mai da multe Poiana Izvoarului/Izvoarelor mai sunt prin tara noastra... cred ca cei care le-au denumit au cam dus lipsa si de imaginatie si de originalitate.. oricum arata frumos si foarte linistit... vad ca ati intrat cu totul in spiritul sarabtorii :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe aceeasi tema sa cauti restaurante Intim/Select... La englezi e putin mai variat: George's Pub; John's pub etc.

    RăspundețiȘtergere