luni, 6 octombrie 2008

Forumuri si forumisti

Vorbeam in articolul marketing si produse bune despre transformarea noastra in vehicule de promovare.
Tot comunicand pe net am ajuns si pe niste forumuri.
Oamenii sunt extrem de pasionali si nu accepta nici macar ideea ca alegerea lor nu este cea mai buna. Nu este important detaliul ca respectiva alegere a fost buna pentru ei, dar probabil nu este cea mai buna pentru altcineva - cu un stil de viata diferit etc.
De multe ori, ceea ce numeam in articol promovare trece serios granita in ceea a agresivitatii in limbaj(sper ca echipamentele hardware nu au suferit :)).
S-a ajuns uneori la situatii hilare - un tip cerea informatii despre o masina(informatii practice) si de aici s-a ajuns la comparatii Logan vs Toyota Land Cruiser. Tipul cu Logan sustinea ca Loganul e cel mai bun, tipul cu Toyota ca a lui. S-a lasat cu ban-uri evident, insa dupa multe pagini inutile, in care fiecare si-a prezentat "argumentele".
Spre deosebire de viata de zi cu zi, pe net oamenii devin mult mai indrazneti si agresivi(netul pare un fel de societate primitiva, fara autoritate etc). Daca face2face suntem mai ingraditi de conventii sociale, in asa-zisul anonimat prindem curaj sa ne sustinem mult mai dur ideile.
Din acest motiv, uneori un forum devine nu o modalitate de a cauta si prezenta solutii/pareri ci o ciocnire de orgolii.

Un comentariu:

  1. Teama de asemenea "ciocniri" de limbaj m-a facut sa ezit in crearea unui blog, deocamdata nu am suparat pe nimeni:D

    RăspundețiȘtergere