miercuri, 14 mai 2008

Consilier de urgenta - CNA se poate sesiza?

Cu un target asemanator celui vizat de berea patronilor postului, National TV continua seria showurilor "populare" - acum Consilier de urgenta.
Impachetata elegant - "Tema acestei emisiuni este consilierea conflictelor familiare sau de cuplu prin intermediul unui psiholog. Emisiunea va cuprinde: Prezentarea familiei - prezentarea psihologului - monitorizarea familiei - soluţionarea problemelor prin implementarea unor principii de terapie familiară - reorganizarea mediului familiar prin aplicarea regulilor recomandate de psiholog"(sursa Port.ro) - astfel incat sa aiba un asa zis mesaj educativ, emisiunea prezinta tot ce poate fi mai urat in relatiile familiale - umilirea copiilor de catre parinti, injuraturi, certuri, betii etc.

Ma indoiesc ca cineva crede ca lucrurile se vor schimba dupa cele cateva ore petrecute de psiholog in randul familiei.
Tot ce se vrea este cresterea audientei prin promovarea scandalului si mizeriei, mizand pe interesul telespectatorilor target pentru lucrurile de acest gen(scandaluri, violenta, mizerie, stiri de la ora 5 etc).


luni, 12 mai 2008

PC vs Mac - versiunea Capital

In Capital( nr. 18/7Mai 2008) se vorbeste si despre razboiul dintre doua marci de bere autohtone. Razboi de marketing pentru adjudecarea "Zilei Barbatului", o lovitura de PR a celor de la InBev.

In ultima parte a articolului, autoarea face si o comparatie cu un caz din S.U.A. - "În Statele Unite, compania Apple a iniţiat o campanie în care brandul său, Mac, se poziţiona împotriva PC-ului. Ulterior, PC a lansat clipuri publicitare în care se evidenţiază calităţile PC-ului, punctând diferenţele faţă de Mac".

Toate bune, insa nu am inteles cum PC(Personal Computer) a lansat niste clipuri publicitare.

vineri, 9 mai 2008

Jurnalism la inalte cote...

Aici ar trebui sa se inteleaga exact sensul dintr-un film XXX. Ma refer la un articol din Cotidianul de azi. Intr-un stil ok, dar folosit doar in cazul discutiilor la bere cu prietenii, autorul vorbeste despre targul erotic de la Bucuresti.
Sa fie oare o dovada ca si la Cotidianul exista invidie pentru tirajul Libertatii(si eventual Click)? Acest tip de articol este deja un fel de marca a celor doua publicatii.

Sper sa fie doar un derapaj, nu imi place sa citesc in ziare ceea ce se discuta la bere.

Vorba aceea: Ce se discuta la carciuma, ramana la carciuma!

Go Ginger!

luni, 5 mai 2008

Sambata la...Sambata


Mda...stiu... slabut jocul de cuvinte dar cam atat mi-a iesit dupa relaxarea de Paste.
Hristos a inviat!

Minivacanta de Paste am petrecut-o la Sambata de Sus, la Poiana Izvorului. Am ajuns dupa un periplu pe Valea Oltului, un drum frumos pe care am petrecut 5h30'.

La poalele Muntilor Fagaras, intr-un decor demn de o carte postala se afla pensiunea Poiana Izvorului. Este refugiul perfect cand vrei sa te relaxezi departe de zgomotul masinilor, claxoane, muzica cu multi decibeli si alte asemenea beneficii ale civilizatiei urbane.
Ce ofera in schimb regiunea? Aer curat, liniste, peisaje care bucura ochii. Inca este o zona care nu a fost cucerita complet de om, asa cum este Valea Prahovei.

Arhitectura manastirii Sambata este deosebita, in stil brancovenesc. Te poti plimba prin padure si la aproximativ 1km, accesibila si cu automobilul, este pastravaria Floarea Reginei

Pentru cei care vor mai mult, la vreo 40km incepe Transfagarasanul, inchis in aceasta perioada. Noi am urcat pana la Balea Cascada(doar 4grade Celsius in zona si pe langa sosea era zapada)

P.S.
1.Atentie... un magazin de produse alimentare se afla la vreo 10km de pensiune :)

2.Pagina web a pensiunilor din zona - aici.