marți, 3 februarie 2009

Zeigeist

Circula de ceva timp pe Net sau pe DVD doua filme din seria Zeiteist. Ideea centrala nu e noua - exista cativa initiati care controleaza la nivel global lumea. Citesc astfel de carti inca din primul an de facultate.
Filmele, in special primul, merita sa fie vazute de catre oricine este interesat de ceea ce se intampla in jurul lui.
Exista si lucruri asupra carora planeaza indoiala si trebuie mult mai serios investigate.
Foarte interesant pentru cei pasionati este modul in care se fac banii in economie.
O explicatie o au si cei de la "Banii nostri".
In teorie, masa monetara(banii) trebuie sa fie in stransa legatura cu bunurile si serviciile din economie. In realitate, echilibrul se realizeaza foarte greu.
Ganditi-va ce se intampla acum in SUA, Anglia, Romania etc - pe termen foarte scurt, guvernele pompeaza sume foarte mari in economie. Exista o productivitate asa mare care sa justifice acest lucru? Slabe sanse. Banii pe care ii avem noi acum valoreaza tot mai putin.
Desi nu o spun multi, modelul economic actual are la baza inflatia. Fara ea totul se clatina(asa cum se intampla in Japonia). Toata lumea se bazeaza ca pretul va creste, toata lumea cere mai mult.
Similar ca si cu drogurile - daca nu le iei iti este foarte rau.

2 comentarii:

  1. ok ok.. m-ai convins, o sa ma uit la Zeigeist. Am auzit de "documentarul" asta de vreo 3 ani si m-am tot impotrivit vizionarii lui...dar se pare ca nu se poate. Dau de el peste tot. Am tot incercat sa ma tin departe de teorii ale conspiratiei, dar pare interesant si merita macar pentru cultura mea generala. :)
    Te anunt ce parere am dupa ce il vizionez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Unele lucruri spuse sunt chiar de bun simt. Si parca tu ma intrebai de el. Adica promovai ceva ce nu ai vazut? :)

    RăspundețiȘtergere