miercuri, 15 aprilie 2009

Barajul de la Vidraru

Drumul spre Vidraru trece prin Curtea de Arges. Zona este foarte, foarte saraca. Case cum sunt acolo nu am mai vazut de mult.
La fel si infrastructura. Cum ai iesit de pe autostrada simti ca esti in Romania pitoreasca. Daca stau bine sa ma gandesc chiar si Transfagarasanul are doua "fete" - drum relativ bun de la Sibiu pana la tunel; gropi cat cuprinde pe partea spre Vidraru si Curtea de Arges. Ce sa mai urmaresti peisaje, vezi doar cum sar piesele din masina...
Lucru obisnuit pentru Romania, mai e mult pana va fi exploatat cum trebuie si acest obiectiv turistic.


Cetatea Poienari - de fapt ruinele unui vechi "cuib de vulturi" - este amplasata intr-o zona superba, deasupra soselei. Ai priveliste de o parte si de alta a muntelui.
Dar ce pacat ca zidurile sunt aproape in paragina. Imi vine greu sa accept, dar in unele locuri se cunoaste ca Ceausescu nu mai e.
E greu, e investitie mare, insa cum ar fi sa reconstruiasca autoritatile aceasta cetate?
Sa urci cele 1400 trepte nu doar pentru priveliste, ci si pentru cetatea in sine.


La Vidraru exista si un "tunel" spre satul Cumpana(prima poza) - aproximativ 15km. Tunel e mult spus - e de fapt o gaura in munte, dar nu au mai apucat drumarii sa si asfalteze. Plin de hopuri, cu apa curgand din tavan. Treci de tunel si iesi pe un fel de drum forestier, unde probabil cand ploua faci popas si astepti sa treaca viitura.
Daca cineva il asfalteaza, turistii ar putea sa se plimbe si pe acest mal al lacului.
M-am aventurat 1km dar m-am intors; nici macar pe GPS nu vedeam drumul. Dar ar fi de facut la picior.

Ca si in alte zone din Romania, locuri superbe dar nevalorificate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu