joi, 29 ianuarie 2009

Bush la superlativ

Acum vreo 8 ani cand a ajuns Bush jr presedinte mi se parea un om carismatic si amuzant.
In continuare mi se pare amuzant.
Mostra aici: http://photos.joejet.com/good_bye_mr_president

Asteptam memoriile

Multumim!

Probleme de comunicare

O dovada ca problemele de comunicare exista de mult timp (:)) )Un film drag mie - Donnie Brasco.

miercuri, 28 ianuarie 2009

Economie - cu dragoste de la politica

Se discuta zilele astea despre criogenie - inghetarea salariilor si pensiilor pentru o perioada de cateva luni. Unii "specialisti" argumenteaza ca nu este o masura buna, pentru ca noi trebuie sa stimulam consumul.

Asa este - stimulam consumul, banii se duc pe bunuri din import si deficitul urca sus sus.
Dar vin alegerile si putem sa dam vina pe ceilalti, nu?
Sa-i dam drumul atunci

Cursuri de comportamentul consumatorului

In aceste vremuri de criza pentru vietuitoare se gasesc totusi oportunitati. Astazi dupa vizita intr-un Mega Image am gasit una - curs de comportamentul consumatorului pentru nesimtiti.
Stateam la o coada de 3 persoane(aproximativ 3 minute in total) si in spatele meu un tip de vreo 40-50 de ani, conditie buna a inceput sa vocifereze ca el nu a stat la coada niciodata nici macar pe vremea lui Ceasca. Sa vina inca o casiera etc.
Toate bune si frumoase insa spuse pe un ton violent condimentat bine cu jigniri.

Am fost educati ca mereu "consumatorul este rege". Ca aproape toate lucrurile si acest dicton se adapteaza. Unii uita ca regii incearca sa nu jigneasca in acest secol. Incearca sa fie un etalon de eleganta.

Dictonul a devenit un motiv pentru eliminarea tuturor frustrarilor de peste zi.
Consumatorul este rege, dar un rege din secolul XXI nu din sec XV.

marți, 27 ianuarie 2009

Salzburg si Mozart

Este adevarat ca aici s-a nascut un geniu al muzicii, dar Salzburg-ul este si o dovada ca centrul istoric al unui oras se poate dezvolta chiar si in aceasta perioada a sticlei si betonului.
Farmecul unei astfel de zone va atrage multi doritori de frumos.

Magazinele si-au adaptat spatiile de vanzare aici. Nu mai gasesti marile suprafete caracteristice de exemplu Vienei, ci magazine chic de maxim 100mp .
Iar cetatea care supravegheaza zona este uimitor conservata si pusa in valoare.
Urci cu funicularul, ai o priveliste superba(Salzburg este intre munti) si la coborare treci evident printr-un magazin. De chihlimbar de asta data, pentru ca in zona este una dintre cele mai mari mine(oare asa se numeste?) pentru acest material.

Plus si minus

Delia, ca de obicei, scrie. Negru si tot mai negru. In ultimul ei post, scrie despre negativismul lumii prezente. Si totusi, eu vad speranta.
E adevarat, totul astazi se bazeaza pe o vorba draga mie quid pro quo, insa unii tind sa fie mai albi decat altii.
Si eu sunt uneori mirat de prostia, agresivitatea, nebunia, lipsa de logica, de cuvant a unor semeni. Cred insa ca nu trebuie sa fiu ca ei.
Incerc. Poate nu reusesc de fiecare data. Dar incerc.

Macar eu si cei apropiati mie.

miercuri, 14 ianuarie 2009

Viena - poarta Europei

La sfarsitul anilor 1600, Viena a fost ultima frontiera in calea turcilor spre Europa catolica. Acum poate fi o sursa de idei utile pentru primarii oraselor din Romania. In locul unor foarte "bune" stagii de pregatire in locatii precum Maroc, Halkidiki, Malaesia etc, baietii din administratie pot foarte bine sa discute cu edilii din Viena - organizare germana in centrul Europei.

Drumul de aproximativ 1075km este parcurs in vreo 15 ore repartizate astfel: 600km romanesti in 10 ore si restul in 5 ore. Inutil sa mai facem obisnuitele comentarii referitoare la drumurile noastre.

Cum s-au rezolvat problemele de trafic din Viena? Cu ajutorul parcarilor subterane si a dezvoltarii transportului in comun. Fara aglomeratii, cu orare previzibile si publicitate stradala in doze suportabile.La tot pasul intalnesti urme ale gloriei fostului Imperiu Habsurgic - palate, biserici, statui(nu uitati de genialul Eugen de Savoia, care a avut o casa si in Timisoara) si ... cripte. Cripta Imperiala, unde sunt inmormantati membrii familiei de Habsburg, este un loc unde cu siguranta nu ai dormi noaptea. Desi putin vizitat(niste conationali spuneau - "lasa, nu mai dam noi 10Euro de persoana sa intram, mai bine mergem si luam ceva de la Zara), merita vazut fie si doar pentru a constata o alta diferenta dintre regi si muritorii de rand.

Impresia mea a fost ca turismul vienez se bazeaza foarte mult pe estici, mai ales rusi si romani. In special rusii, sunt grupati in haite care ataca orice magazin, fiind dispusi sa arunce banii pe orice produs, indiferent de calitate sau utilitate.
Revin la drum cu inca o observatie: de la granita romano-maghiara pana in Viena este o placere sa conduci. Mergi pe autostrada, iar pe marginea drumului, in padurile plantate de vecinii unguri(da da, plantate!) traiesc caprioare si fazani. Motelurile de pe autostrada emana o caldura si parca te imbie sa te cazezi acolo.

Aproape nici un austriac nu lucreaza duminica, cu exceptia unor cafenele si a benzinariilor totul fiind inchis.