marți, 27 iulie 2010

Canionul Sapte Scari

Anul trecut, mergand pe DN1, am vazut un indicator "Canionul Sapte Scari". Din lipsa de timp nu am virat dreapta si sa ajung acolo. Bine am facut, pentru ca atunci nu aveam echipamentul adecvat(pelerina de ploaie e un must).
Informatii actualizate si bune sunt pe Viajoa.
Ca multe alte locuri din Ro, Canionul este un loc superb dar pierde puncte din cauza indiferentei autoritatilor locale.
Reteta e deja clasica - vin unii sa ne invete, ne dau bani ca sa dezvoltam si dupa ce pleaca ei, dam foc sau lasam in paragina(cazul mai bun, pentru ca macar ramane ceva).
Pentru Primaria din Sacele e mai simplu sa puna un panou cu "Traseu Interzis" si sa se spele pe maini. Daca vreunul pateste ceva - "Noi i-am avertizat". Mult mai ieftin decat sa intretii locul, astfel incat eventual sa castige si niste bani.
Drumul pana la Canion e frumos si linistitor - pe langa un raulet, prin padure. Nici prea greu nu e. Strica aspectul gunoaiele lasate de grataragii, aruncate ordonat la baza copacilor langa apa. Tot astia cand vin data viitoare vor vocifera de "cat de nesimtiti sunt romanii cand ies la iarba verde"
Pentru strabaterea canionului, pelerina de ploaie e absolut necesara. Nu e deloc placut sa iti cada apa de munte direct in cap si sa te ude leoarca.

3 comentarii:

  1. Tu nu ai inteles ca ei au vrut sa lase locul neatins de civilizatie pentru a da impresia turistului ca descopera ceva..."wow, pe aici nu a mai mers nimeni de sute de ani...super..."
    Ce sinistre sunt trecerile acelea ruginite, cred ca nu au mai fost restaurate de cand au fost instalate acolo de "tovarasi" :))
    Ce-o fi fost in capul lor cand au facut asta? S-or fi gandit ca frumusetea peisajului merita vazuta de turisti? Nu cred...altfel s-ar fi gandit la un "brand de tara" nu la treceri pietonale prin munte...

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat acest loc, deabia astept sa ajung si eu pe acolo, pozele sunt splendide!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pelerina de ploaie e un must :). Plus aparatul de fotografiat. Dar peste vreo luna sa se umple de verde muntele

    RăspundețiȘtergere