duminică, 21 iunie 2009

Parcul Verdi - spatiu ideal pentru petrecerea duminicii



Asta ar putea fi titlul dintr-un ziar care sa apara in alta tara, de preferat mai la vest.
La noi probabil va fi - "Parcul Verdi - locul unde betonul a invins".

Este un spatiu verde(Verdi = spatiu verde la moldoveni) de pe Bulevardul Barbu Vacarescu. De cand il stiu, pare parasit, fiind folosit de catre boschetari, sinucigasi, mafioti etc. A fost mai mult sau mai putin lasat intentionat in paragina.

Situatie asemanatoare cu celebrul Parc Bordei, insa aici lumea a tipat ca din gura de sarpe si a fost salvat. Schema este una deja aplicata in alte zone din Bucuresti. Ziarele au scris deja.
Situatia parcului acum este una dezastruoaso-comica. De ce dezastruoasa? Pentru ca parcul este total neamenajat - exista o singura alee, cateva banci, si nici macar un bec amarat. Noaptea este o bezna pe care o tai cu cutitul. Doar doamnele noptii indraznesc sa isi aduca acolo clientii. Le-am vazut ca acum apar incepand de la 18-19.
Si de ce comica? Exista un spatiu de joaca. Probabil ca s-a facut o licitatie cu dar pentru niste topogane etc si gata. Dar nimeni nu s-a gandit ca pentru a ajunge la spatiul respectiv mai trebuie sa si mergi(inca nu putem zbura din pacate). Asadar accesul se poate face doar cu carucioare 4x4 si doar pe vreme frumoasa. Cand ploua apare namolul asa ca mai bine copii stati in casa... Sa nu raciti.
Sunt de asemenea niste scari de piatra care se termina fix la intrarea in parc. Unde incep potecile de pamant.
Eu am mai avut o speranta ca lucrurile se pot indrepta, insa din ceea ce am vazut in presa, nu prea mai sunt sanse. N. Ontanu, primarul Sectorului 2 a declarat ca parcul este retrocedat in totalitate.
Probabil parcul va fi inlocuit de un cartier rezidential cu de toate.
Am incredere ca investitorii de care scrie presa se vor ocupa de toate aceste detalii. Ca de obicei raman la strada cativa copacei, sa para ca mentinem spatiul verde si in spatele lor construim.
Mai sunt alte lucruri pentru care se poate lupta si exista si cei cu implicare.

Vrem parcuri distruse si cat mai multe betoane! Plecati din tara filosofilor. Sindicatul ospatarilor

P.S. Tot pe Barbu Vacarescu avem inca o mostra de bani aruncati. Cineva avea de plasat niste tuia si au fost plantati vreo 30buc pe bulevard. Nu stiu care a fost rolul lor - sa mascheze spatiul imens din dreapta unde probabil vor incepe niste lucrari de constructie? Oricum, lucrarea a fost facuta cu cap - toti s-au ofilit. Oare cine s-a gandit ca tuia inalti de vreo 3m se vor prinde in zona aia? Nu era mai simplu, estetic si economic sa pui pomi din zona noastra si nu ceva pretentios cum sunt aceste conifere?(ce spun specialistii)

Un comentariu: