miercuri, 17 septembrie 2008

La Pestera - cat mai puteti

Pana sa ajung la Pestera, nu credeam ca intalnesc un drum mai prost decat cel catre lacul Sf. Ana. Never say never. Drumul catre Pestera este si mai rau.
Si totusi: ce poate sa te motiveze sa mergi 30km pe un drum forestier? Peisaje pe care nu le vei vedea in alta parte:
1. Lacul Bulboci - o culoare deosebita si o apa curata. Plus ca soseaua spre Pestera serpuieste o distanta bunicica pe langa lac. Esti intr-adevar intr-o zona de munte unde resursele naturale sunt (inca) bine conservate.
2.Pestera Ialomicioara - luati-va o lanterna. Interiorul pesterii(mai multe grote cu o lungime totala de peste 400m) este foarte umed si accesul uneori dificil.

3. In final apare hotelul. Se fac si nunti acolo. Nuntasii urca la Babele cu telecabina si coboara pe partea cealalta(tot cu telecabina). La vreo 2km in spate exista si alte vile unde se poate manca ok(noi am testat Codreanu)

"Civilizatia" incepe sa apara si aici - o regula de bun simt care spune sa tai copacii dar sa si plantezi altii in locul lor inca nu se aplica. Vorbim de rezervatia Bucegi.
Fara multe masini, gunoaie si dar cu natura care incanta privirea.

La iesirea de pe acest drum este Moroieni, un sat cu foarte multi rromi si unde pare ca mijlocul de transport cel mai utilizat este calul. Statistica neoficiala - cei mai multi calareti pe metrul patrat :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu