miercuri, 16 ianuarie 2008

Deficit de personal la varful piramidei

Se pare ca plecarea unui segment din populatia activa sa munceasca in tari ca Spania si Italia face victime si in clasa politica. Dupa ce Traian Basescu a refuzat-o pe Norica Nicolai, Tariceanu a dat un search pe Google(optiunea "doar in PNL"). Din pacate nu a iesit nimic si atunci s-a luat decizia ca la Justitie sa fie numit temporar un alt ministru - Teodor Melescanu, titularul de la Aparare.
Pana si politicienii au ajuns la fundul sacului. Oameni nu prea mai sunt nici pe la partide asa ca poate in curand vom avea ministri care se ocupa de 2-3 ministere de la inceput nu doar pentru urgente, cum este acum numirea lui Melescanu.

Nota: Emigratia unui segment de populatie activa nu este un fenomen care ni se intampla noua prima data. Economiile spaniola si portugheza, odata cu intrarea in UE in '86, au cunoscut si ele astfel de fenomene. Ca si la noi, banii trimisi de ei in tara au compensat diferenta mare dintre ceea ce consumam din afara(import) si exporturile noastre. Datorita lor, am fost scutiti partial de multe probleme pe care le-am fi putut avea.

Alte subiecte:
1. Drama mare pentru economia SUA. Unul dintre simbolurile contemporane, Jenna Jameson(baietii "stie" de ce) si-a anuntat retragerea din activitate. Dincolo de filmografia si pozele aferente, Jenna este/era centrul unui business de cateva zeci de milioane de dolari.
2. CTP, unul dintre formatorii de opinie despre care vorbeam zilele trecute, a demisionat din postul de director la "Gandul" si ramas doar editorialist, responsabil de propriile articole. Se pare ca nu s-a inteles cu Adrian Sarbu. Cu siguranta se vor vedea schimbari de continut in ziar. Sa vedem daca CTP rezista si continua la "Gandul".
3. Tinand cont de conditiile climatice de la noi sugerez achizitia unor camioane rusesti. Urmati link-ul si convingeti-va.

Un comentariu:

  1. da.. penurie de ministri de "calitate", ce tara domne!
    legat acu de emigratia romanilor, alaturi de spanioli si portughezi mai este cel putin in practica italiana un exemplu (din cate am auzit) unele dintre cele mai mari companii din italia au fost facute de fosti emigranti italieni, care au muncit din greu la spalat vase prin alte state mai bogate, s-au intors in tara de origine si si-au deschis afaceri....exemple sunt destule iar migratia este rezultator normal al democratiei zic eu (in ideea ca poti pleca liber oriunde vezi cu ochiul). Nu cred ca trebuie luat ca un fenomen rau ca nu mai avem forta de munca calificata..ca relax ppl mai sunt si chinezii pe lumea asta si congolezii and so on...Oricum e o situatie obisnuita tarilor in tranzitie.
    and on the other matter park yr sweet Jenna, si-a dat jos si silicoanele(eu asa am citit..park de ea :d)
    si masina e clar ideala pentru o incalzire globala (e chiar uimitor de cate morti din cauza asteroizilor,a incalziri globale si a altor potoape ale lui Noe.. se prapadeste planeta noastra scumpa si albastra.. ufff!)
    --Didi

    RăspundețiȘtergere